Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » Школа макіяжу з Хорстом Кірхбергером. Висвітлення шкіри
14:07
Школа макіяжу з Хорстом Кірхбергером. Висвітлення шкіри
Висвітлення шкіри іноді може творити дива. Зникають кола під очима, зморшки на лобі та носо-губні зморшки стають менш помітними, оптично збільшується відстань між близько посадженими очима. Як так стається, запитаєте ви? Все дуже просто: надто глибокі "впадини" за допомогою висвітлення піднімаються, а надто випуклі поверхні опускаються за допомогою темних тонів.

Креми для висвітлення шкіри застосовуються в косметиці відносно недовго. Все почалося в кінці 60-их, коли останнім писком тогочасної моди була блискуча пудра, яку наносили безпосередньо на румяна. Цей перламутровий блиск пом'якшував переходи кольору в місцях нанесення румян, надаючи макіяжу прозорості та тонкості. Саме з цієї пудри і еволюціювали сучасні засоби висвітлення шкіри.

Засоби для висвітлення шкіри пропонуються в такій же консистенції як і тональні засоби. Це і рідини в пляшечках, і тверді креми в баночках, і креми в флаконах з дозаторами. Кожен виробник також пропонує засоби для різних типів шкіри.

При виборі засобу для висвітлення шкіри треба керуватися таким основним принципом - колір висвітлюючого засобу повинен відповідати кольору тональної основи. Якщо тональна основа жовтуватого кольору, то висвітлювач повинен бути жовтувато-бежевого кольору. Найкраще брати засіб висвітлення на один-два тони світлішим за тональну основу. А ще висвітлювачі добре підходять для маскування пігментних плям на шкірі, але тоді його потрібно підбирати в тон шкірі.

Нанесеня висвітлюючих засобів.

На внутрішній та зовнішній кутики очей.
Проводиться в тому випадку коли шкіра навколо очей тонка та крізь неї просвічуються судинки, надаючи їй коричневого або голубого відтінку.

Для цієї ділянки існує правило - її не можна покривати двічі, тобто не потрібно наносити тональну основу, а  поверх неї освітлювальний крем, достатньо лише засобу для освітлення. Оскільки шкіри біля очей чутлива, наносити краще середнім чи вказівним пальцем, так ви її не пошкодите (звичайно, коли у вас не дуже довгі нігті, інакше краще скористатися пензликом).

Висвітлювальний крем наноситься на шкіру біля внутрішнього кутика ока в саме глибоке місце та розташовується вверх та вниз в напрямку до зовнішнього кутика. Зовнішній кутик завжди потрібно висвітлювати, якщо більш темна шкіра під очима оптично тягне його вниз. Це трапляється коли у вас яскраво виражені надбрівні дуги чи великі повіки. Висвітлювальний засіб наноситься на шкіру біля зовнішнього кутика ока та розтушовується по скулі.

В результаті нанесення висвітлювального засобу область очей здається більш пласкою, гладкою та молодою. Висвітлення припіднімає область очей, приховує втому та примушує очі сяяти.

Під очі. Висвітлення цієї ділянки  потрібне тоді, коли у вас маленькі очі. Наноситься висвітлювальний засіб на зовнішній та внутрішній кутики очей та розтушовується назовні на площі уявного трикутника. Потім цю ділянку потрібно припудрити.

Важливо не переборщити, висвітлюючи ділянку шкіри під очима. Надлишок засобу для висвітлення може підкреслити дрібні зморщечки під очима.

В результаті макіяж вловлює світло в центрі, надаючи маленьким чи глибоко посадженим очам більше свіжості та живинки.

Носогубні складки та складки на лобі. Багато хто любить застосовувати прийом висвітлення носогубних складок, але мало кому це добре вдається.  Його потрібно застосовувати дуже обережно, оскільки іноді складка, на яку нанесений косметичний засіб може виділятися ще більше. Найкраще висвітлювати трохи вище складки, де округлість щоки не вловлює світло. Зазвичай, це ділянка на 1-2 см вниз та в сторони від крил носа. Нанесення засобу потрібно проводити пензликом, а потім вбити його в шкіру прихлопуванням губкою.

В результаті цього шкіра навколо рота буде виглядати гладкою та яскраво вираженою.

Щодо лобної ділянки, то до її висвітлення теж потрібно підходити з обережністю. Існує небезпека того, що зморщечки біля коренів волосся можуть виділятися ще сильніше. Тут висвітлювання потрібно застосовувати в тому випадку, коли  ви експериментально (методом проб та помилок) вияснили скільки освітлювача потрібно наносити на цю ділянку для досягнення ефекту. Техніка нанесення та ж сама, що й для попередньої ділянки, нанести пензликом та прохлопати губкою.

Коли вам вдасться підібрати свій рецепт, відразу буде помітний прекрасний результат. Коли лоб виглядає гладким, то й очі виглядають більш розслабленими. 

Навколо рота. Непоганий результат дає застосування техніки висвітлення на губах. З допомогою цього можна приховати зморщечки на губах та нерівності в області кутиків губ. Ну і звичайно головне не перестаратися, адже важливо правильно нанести висвітлювач.

Якщо у вас опущені кутики губ, то вони можуть придавати обличчю сердитого та неприязного вигляду. В цьому випадку потрібно нанести висвітлювальний засіб пальцем чи пензликом прямо в бороздку кутиків губ та затушувати тоном. Губи будуть виглядати більш яскраво та привітно.

Зморшки найбільше проявляються на верхній губі, але їх можна приховати за допомогою висвітлення. Засіб наноситься на бороздку верхньої губи та розтушувати праворуч та ліворуч за контуром губ. Результат - більш яскраво виражений контур рота.

Якщо у вас невелика відстань між носом та верхньою губою, це також можна скоректувати висвітлення. Потрібно нанести висвітлювач на дану ділянку та прихлопати. Висвітлення оптично збільшить цю відстань.

Висвітлення чотирикутного обличчя. За допомогою цього прийому можна оптично видовжити та структурувати чотирикутні та круглі форми обличчя. Досягається це послідовним накладанням висвітлювача, а потім на скули рум'ян або пудри з ефектом засмаги.

Висвітлювач наноситься від лівого та від правого кутика ока таким чином, щоб під ним утворився трикутник. Далі цей трикутник продовжується під нижньою губою, щоб обличчя здавалося більш витягнутим. На фото ви бачите обличчя, на лівій стороні якого показано куди наноситься освітлювач, а на правій стороні він вже нанесений та частково прикритий тоном - тут можна побачити цей ефект подовження обличчя.

Засоби висвітлення обличчя - огляд

1. Висвітлювач в тонкому олівці - тверда консистенція з високим вмістом фарби. Зручні в застосуванні, кольорова гамма добре поєднується з відтінками тональних засобів.
2. Напіврідкий висвітлювальний засіб в колбі. Наноситься на шкіру за допомогою палочки з губкою на кінці. Але при такому нанесенні на шкіру іноді попадає занадто багато засобу, який накопичується в зморщечках та висушує шкіру. Тому краще ненести трохи засобу на тильну сторону руки, а звідти брати та наносити на обличчя і розтушовувати.
3. Твердий крем для висвітлення використовується здебільшого професіоналами. Цей засіб має дуже сильну пігментацію та відмінно маскує різні недоліки шкіри. Оскільки він дуже густий, то наноситься пензликом.
4. Рідкий висвітлюючий крем. Найкраще підходить для сухої шкіри та зрілої шкіри схильної до зморшок. Не дуже підходить для маскування темних місць.
5. Висвітлюючий крем-помада. Завдяки хорошій пігментній силі має добрий маскуючий ефект. Засіб не сушить шкіру, оскільки виготовлений на основі зволожуючого крему. Зручний у використанні, легко наноситься пальцем або пензликом.



За матеріалами книги Хорста Кірхбергера"Візаж та макіяж".
Переглядів: 4810 | Додав: tirilo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Вхід
Ми ВКонтакті
Пошук
Записи блогу
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Друзі сайту
Хто онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0