Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Вересень » 28 » Школа макіяжу з Хорстом Кірхбергером. Тональна основа
08:55
Школа макіяжу з Хорстом Кірхбергером. Тональна основа
Тональна основа. Що це таке?.. Так само як художник грунтує полотно перед тим як писати свій шедевр, як маляр грунтує стіну перед фарбуванням, так і візажист перед тим як нанести макіяж підготовлює до цього шкіру, застосовуючи тональну основу. Це надає шкіри блиску, згладжує нерівності, приховує недоліки шкіри. Тональна основа і являє собою перший шар макіяжу, що є базою для успішного результату.

Сучасні засоби нанесення тону кардинально відрізняються від своїх попередників п'ятдесятирічної давнини. Сьогодні це кремова основа, яка доглядає за шкірою з більшим чи меншим додаванням барвників. Використання цих засобів допомагає зволожити та захистити шкіру, перетворюючи макіяж ще й в засіб догляду за нею. Це стосується, перш за все, денного тонального крему, яким часто користуються жінки. Він комбінує в собі косметичний засіб та засіб догляду за шкірою. І хоча він добре лягає на шкіру, але виглядає важко, оскільки утворює товстіший шар ніж компактна основа. Тому щоб мати природній вигляд краще використовувати рідкий тон з насиченим кольором.

Розглянемо які ж є тональні основи.

Пінка. Злегка пігментований продукт, який продається в аерозольних балончиках, що піниться при використанні. Пінка буває різних відтінків та підходить для будь-якої шкіри. В даний час цей засіб практично не використовується.

Рідкий тон. Цей вид основи найчастіше використовується та має найрізноманітніші відтінки. Рідкий тон добре лягає на шкіру, макіяж тримається довго. Він відмінно зволожує шкіру та надає їй матовості. Підходить для будь-якої більш-менш здорової шкіри.

Компактна основа. Буває в коробочках та олівцях. Найкраще покриває шкіру завдяки насиченості кольору. Компактна основа буває як відносно вологої консистенції, так і більш жирною, її обов'язково потрібно фіксувати пудрою. Засіб стійкий та легкий в застосуванні та підходить для будь-якої шкіри.

Крем. Має хороші показники догляду за шкірою, рекомендується для сухої шкіри. Має досить високу насиченість кольору, добре приховує проблемну та пігментовану шкіру. На даний час цей засіб не має великої популярності в макіяжі, тому й придбати його складніше.

Тональний денний крем. Цей косметичний засіб має властивості догляду за шкірою. Має широкий спектр різноманітних відтінків. Маючи легку пігментацію він швидше згладжує недоліки шкіри ніж приховує їх. Використовується для надання шкірі кольору легкої засмаги.

Тональна крем-пудра. Це комбінація компактної основи та пудри. Наноситься вона за допомогою губки, що дає можливість швидко покрити площу обличчя. Ця нова розробка виробників косметики ідеальний варіант для жінок, яким завжди бракує часу.

Тональна пудра.  Цей легкий та швидкий у використанні засіб набув досить великої популярності. Використовують його для надання шкірі матовості. Існує вона в різноманітних варіаціях для будь-якого кольору шкіри. Підходить для всіх типів шкіри крім надто сухої, може застосовуватися відразу після нанесення денного тонального крему.

Ми оглянули основні види тональної основи, але не всі. Виробники косметичних засобів знаходяться в постійному пошуку, тому завжди можна натрапити на якусь новинку. Вибирайте тональну основу виходячи з типу, кольору та стану шкіри та власних потреб.

Нанесення тональної основи. Звичайно, чим  тонший шар тональної основи, тим природнішим виглядає обличчя. Тому професіонали рекомендують наносити основу губкою. Але прогрес торкнувся й цієї галузі, косметичні засоби постійно вдосконалюються і деякі тональні засоби мають таку консистенцію, що їх можна наносити навіть пальцями без втрати якості результату. В першу чергу це стосується рідких тональних основ.

Нанесення пальцями. Типова помилка, коли велика кількість рідкого засобу наноситься на обличчя, а потім розмазується як денний крем. В результаті цього основа часто лягає нерівномірно, плямами. Краще видавити трохи засоби на зап'ястя, а звідти двома пальцями поступово наносити на обличчя. Так ви поступово будете покривати обличчя та контролювати товщину нанесення. Компактну основу теж краще наносити пальцями, оскільки так легше контролювати її густу, майже тверду форму.

Нанесення вологою губкою. Губкою можна нанести тонкий шар тональної основи, а потім зробити його ще тоншим за допомогою "промокання" вологою губкою. Важливу роль тут грає якість губки. Найкращі м'які губки, вони виготовляються із силіконового каучуку, який містить вісім компонентів та схожий структурою зі шкірою. Така губка вбирає в себе тільки невелику кількість засобу. І хоч вартує вона дуже дорого, але це компенсується відмінним результатом.

Перед нанесенням губку потрібно зволожити, тоді вона буде менше вбирати косметичного засобу. Це дасть можливість наносити тонкий шар, та економити косметику. Такою губкою можна наносити рідкі та тверді засоби. Невеликі порції засобу наносяться на губку і вбиваються в шкіру легким поплескуванням.

Нанесення пудри сухою або вологою губкою. Ця техніка залежить від виду основи та застосовується тільки в сучасному варіанті тональної пудри. Матеріал можна наносити сухим або вологим. Пудра береться спочатку губкою, а потім наноситься на обличчя та розтушовується. Краще за все наносити пудру в напрямку від лоба до підборіддя. Переваги такої техніки - можливість фарбуватися відразу після нанесення крему. Проте пудра не підходить жінкам з пористою чи сухою шкірою, що схильна до утворення зморщечок.


За матеріалами книги Хорста Кірхбергера"Візаж та макіяж".





Переглядів: 1755 | Додав: tirilo | Теги: школа макіяжу, тональна основа, Візаж, макіяж | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Вхід
Ми ВКонтакті
Пошук
Записи блогу
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Друзі сайту
Хто онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0