Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 7 » 10 речей, які заважають нам схуднути
10:52
10 речей, які заважають нам схуднути

Ми виснажуємо себе дієтами та доводимо до виснаження свій організм в спортзалах. А стрілка терезів вперто не бажає нас потішити. Іноді, не зважаючи на всі зусилля, ми не тільки не худнемо, але навіть поправляємось.

Виявляється, наш організм далеко не всі заходи для схуднення готовий сприймати правильно. Більше того, багатьом з нас схуднути взагалі не судилось.

1. Йога та пілатес
Якщо ви кожен день ходите на йогу чи пілатес, ваше тіло буде вам дуже вдячне, але схуднути ви навряд чи зможете. Швидше навпаки. Йога сприяють нарощенню м'язової маси, але при цьому не спалює жири. Тому якщо не поєднувати ці вкрай корисні для здоров'я та душевної рівноваги заняття з аеробними навантаженнями, ваші ідеальні м'язи будуть вкриті рівним шаром жиру.

2. Температура

Якщо ви захворіли, у вас піднялась температура, вас лихоманить, болить голова та всі інші ознаки недуги, не спішіть хапатися за антигістамінні засоби. Для багатьох алергіків антигістамінні засоби - пряма дорога до повноти. Взагалі, навіть якщо ви давно відмовились від антигістамінних препаратів, ризик набрати вагу під час хвороби великий - висока температура далеко не всіх заставляє лежати в ліжку, багатьох навпаки піднімає декілька раз за ніч. В результаті до ранку ви почуваєте себе повністю без сил. Тому організм просто вимагає кусочок жирного пирога чи бутербродів з сиром та ковбасою.

3. Неправильне харчування
Справа зовсім не в тому, що потрібно їсти картоплю окремо, а м'ясо окремо, та не їсти солодкого взагалі. Справа в тому, що робити це потрібно вчасно, щоб ви не їли. Кожен раз після прийому їжі швидкість обміну речовин збільшується на 20-30% на наступні дві години. Виявляється, найнебезпечніше пропускати час сніданку. За ніч швидкість обміну речовин сповільнюється на 5%, та, якщо організм не погодувати сніданком, саме такою вона залишиться до обіду.

4. Протизачаточні уколи
Звичайно, дуже зручно - вкололась та забула. Зручніше, ніж пам'ятати кожен день, що потрібно випити таблетку. Але, говорять, уколи ці дуже впливають на апетит. Тому подумайте, можливо, краще таблетки?

5. Щитовидна залоза
Якщо ви весь час почуваєте втому, вам холодно та хочеться їсти, зверніться до лікаря. Швидше за все, у вас проблеми зі щитовидною залозою, а це обов'язково вплине на метаболізм. Якщо проблема не дуже запущена, лікар просто порадить вам їсти більше жирної риби та горіхів.

6. Ваші смакові рецептори
Якщо ви весь час відчуваєте бажання все посолити чи підсолодити, якщо ви не можете їсти без майонезу та інших соусів, ваші рецептори прирікають вас на нескінченну війну із зайвою вагою. Справа в тому, що будь-які страви з яскравими насиченими смаками хочеться їсти все більше й більше. Тому чим менше спецій потребують ваші рецептори, тим більше у вас шансів залишитися стрункою.

7. Ваш день народження
От з цим, на жаль, нічого не зробиш. Деякі вчені вважають, що якщо ви народилися зимою, худнути доведеться довго й неприємно. Та, можливо, безрезультатно. Згідно з останніми дослідженнями, у "зимових" дітей метаболізм набагато нижчий, ніж у "літніх".

8. Алкоголь
Ні, зовсім не пити, можливо і не потрібно. Але потрібно пам'ятати, що алкогольні токсини осідають в печінці. На те, щоб справитися з ними, вашій печінці знадобиться чимало часу. А саме вона відповідає за спалювання зайвих жирів в організмі. Тому, якщо ви відправляєте свою печінку алкогольними токсинами, можете продати абонемент в фітнес-центр  подрузі, яка не п'є - схуднути всерівно не вдасться.

9. Знежирені продукти
В так званих знежирених продуктах, звичайно, калорій справді мало. Але захоплюватися ними не варто - крім калорій, вони позбавлені й поживних речовин, необхідних для організму. Звичайно, не отримуючи цих поживних речовин, організм прагне поповнити їх нестачу з будь-яких джерел. Тому не дивуйтесь, якщо вам зненацька вночі захотілося після знежиреного кефіру з'їсти ще немаленький кусочок торту зі збитими вершками. І повірте, сила волі тут не допоможе! Організм всеодно візьме своє!

10. Стрес
Ну, про те, що деякі з нас стрес "заїдають", вже сказано чимало. Але чому це відбувається, мало хто знає. Справа в тому, що стрес провокує виділення гормону кортизолу, який дає організму сигнал тривоги: у нас все погано, потрібно відкладати жир на важкі часи. Тому навіть якщо ви не так вже й багато їсте під час стресу, проблемні місця будуть ставати більш об'ємними.

Тому найкраще розпочинати битву за кілограми з візиту до лікаря, та повної діагностики організму. Аналізи крові, гормональний баланс на інші дослідження організму допоможуть лікарю виявити можливі відхилення в роботі організму, а отже ефективніше боротися за його здоров'я. А, як відомо, в здоровому тілі здоровий дух. Тому бажаю вам успіху та здоров'я!

Джерело: woman.delfi.ua

Переглядів: 1206 | Додав: kim333 | Теги: харчування, здоров'я, схуднути, дієта, похудання, схуднення, поради для схуднення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
Вхід
Ми ВКонтакті
Пошук
Записи блогу
«  Серпень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів
Опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 30
Друзі сайту
Хто онлайн
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0